woblet logo

Jorta

Een origineel letterspel als giveaway?  Dit is ons verhaal.

Woblet is een nieuw Belgisch letterspel dat in November 2019 voor het eerst werd voorgesteld op de boekenbeurs in Antwerpen.

Van de eerste dag was het meteen duidelijk dat Woblet een succesverhaal wordt.

Meteen meer dan 700 verkochte exemplaren, alleen al op een beurs en dit voor een spel dat nog zonder enige mediaondersteuning werd voorgesteld. Dit is gewoon ongezien.

Woblet is niet alleen een bijzonder leuk letterspel. Het heeft onmiskenbaar een aantal uitzonderlijke troeven.

  • Woblet is binnen de minuut uitgelegd. Hier wordt van bij aanvang de grootste barrière gesloopt waardoor mensen bepaalde spelletjes gewoon nooit spelen.
  • Het bestaat uit een aantal zeer korte spelletjes. Je kunt dus steeds kiezen om gewoon eens 5 minuutjes tussendoor te spelen of om er een volledige spelavond van te maken.
  • Het aantal spelers is onbeperkt. Alleen op je eentje of in groepen. Alles kan.
  • Het kan meteen gespeeld worden in 6 talen, zelfs door een gezelschap dat elkaar amper begrijpt.
  • De koppeling van uitstekend spelplezier aan een hoge educatieve waarde. We verkochten reeds een 200 tal dozen aan scholen.
  • Elke speler speelt simultaan en op snelheid. Dit sluit goed aan bij de tijdsgeest waarbij mensen liever niet lang meer op hun beurt wachten.

Woblet wordt gespeeld met tweezijdige houten letterblokjes waarbij elke speler steeds van elk blokje mag kiezen welke kant hij of zij gebruikt. Naast de grote letter toont een kleine letter telkens de grote letter op de andere kant van het betreffend blokje.

Het langste woord maken, een eigen kruiswoord leggen, ruilhandel met de letterblokjes of een “blind date”waarbij je een gekregen woord moet vinden. Het zijn maar enkele van de mogelijkheden.  Enkele spelvariaties zitten meteen in de doos. Andere worden bijkomend beschreven op de website www.woblet.eu

Bovendien kunnen de Woblet variaties gespeeld worden op elk gewenst niveau. Van korte woordjes met jonge kinderen tot extreem moeilijke opdrachten voor de echte woordkunstenaars.

Stand Belgium: 134

Ellermanstraat 10
BE-2060 Antwerpen
België

0032 (0)479 535 930
Joris, Van Derbeken

info@woblet.eu
www.woblet.eu